Περιορισμοί στις Εξετάσεις των Ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ

Για ποιο λόγο έχουμε την νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα ασφαλιστικά μας ταμεία;

Για τις φορές που θα αρρωστήσουμε και θα χρειαστούμε γιατρό, φάρμακα ή νοσηλεία σε νοσοκομείο (αχρείαστα να είναι και τα τρία).

Υπάρχουν όμως και οι φορές που θες να κάνεις κάποιες προληπτικές εξετάσεις, όπως οι εξετάσεις αίματος που κάνουμε συνήθως (καλό είναι να κάνουμε κάθε χρόνο).

Έτσι έκανα κι εγώ πριν μερικούς μήνες, οπότε και είδα ότι είχα ανεβάσει τριγλυκερίδια, τρανσαμινάσες κλπ, οπότε και ξεκίνησα δίαιτα και διατροφή.

Σύντομα, λοιπόν, θα πρέπει να ξανακάνω εξετάσεις, αφού μιας και έχω πέσει και σε κιλά και σε ποσοστό λίπους, θα πρέπει να δω κατά πόσο αυτό «φαίνεται» και στις σχετικές εξετάσεις.

Πας, λοιπόν, να σου «γράψει» ο παθολόγος τις εξετάσεις και διαπιστώνεις τα εξής:

1) Υπάρχουν παθολόγοι που προκειμένου να τηρήσουν τα όρια που τους έχουν επιβληθεί δεν σου «γράφουν» τις εξετάσεις ή σου λένε να πας τον επόμενο μήνα ή σου γράφουν τις μισές και τις άλλες μισές τον άλλο μήνα

2) Υπάρχουν εξετάσεις που με τα νέα δεδομένα δεν μπορεί να στις γράψει παθολόγος, αλλά γιατρός άλλης ειδικότητας, οπότε πάλι μπαίνεις στη διαδικασία να ψάχνεις γιατρό

3) Φυσικά υπάρχουν εξετάσεις που «δεν γράφονται», οπότε τα σκας από την τσέπη σου

Και αναρωτιέσαι γιατί γίνεται όλο αυτό;

Γιατί τη μία ή τις δύο φορές το χρόνο που θα χρειαστεί να κάνεις χρήση των υπηρεσιών υγείας που σου παρέχει το κράτος μέσω των εισφορών που αποδίδει ο εργοδότης σου να πρέπει να βάλεις το χέρι στην τσέπη για να πληρώσεις εξέταση που «δεν γράφεται»; Για ποιο λόγο να μην γράφονται εξετάσεις;

Καταλαβαίνω ότι τα προηγούμενα χρόνια προφανώς κάποιοι γιατροί το παράκαναν και είτε έγραφαν αβέρτα εξετάσεις είτε υπερ-συνταγογραφούσαν φάρμακα και γι΄αυτό το κράτος θέτει αυτούς τους περιορισμούς.

Αλλά προσωπικά πιστεύω ότι όλοι αυτοί οι περιορισμοί πρέπει να εξεταστούν ξανά από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τον υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή.

[photo]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.