Η απάντηση της Περιφέρειας Αττικής για τα Διαφημιστικά Πανό

Αυτό το post θα έπρεπε κανονικά να έχει ανέβει τις προηγούμενες μέρες… Έχει να κάνει με το προηγούμενο post μου και το ρεπορτάζ για τα επικίνδυνα διαφημιστικά πανό στην Κηφισίας

Η Περιφέρεια Αττικής μου έστειλε «επίσημη» απάντηση, λοιπόν, στο ρεπορτάζ για τα διαφημιστικά πανό στην Κηφισίας που ανέβηκε στο newpost.gr.

Παραθέτω αυτούσια την επιστολή που μου έστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Βασιλική Λάσκαρη-Κρασοπούλου για το θέμα.

Κύριε Καρακατσάνη, 

Σχετικά με το ανωτέρω σχετικό άρθρο σας που αναφέρεται στο αντικείμενο του θέματος σας ενημερώνουμε τα εξής: 

Η Υπηρεσία μας (Διεύθυνση Κατασκευής Έργων Συντήρησης Οδοποιίας  «ΔΚΕΣΟ») απέστειλε στον αρμόδιο φορέα ΗΛΠΑΠ το από 13.02.2015 έγγραφο με αριθ. πρωτ. 935 με το οποίο διαβίβασε τις  φωτογραφίες και το  κείμενο της δημοσιογραφικής έρευνάς σας που σχετίζονται με το θέμα, παρακαλώντας για τις δέουσες ενέργειές τους σχετικά με την απομάκρυνση των διαφημιστικών πανό. 

Παράλληλα στις 12.02.2015 η Υπηρεσία μας, με το συνεργείο αυτεπιστασίας αυτής, πραγματοποίησε μερική απομάκρυνση (δύο πανό) των προαναφερομένων στο θέμα διαφημιστικών πανό (οι εργασίες διεκόπησαν κατ΄ εντολή του οικείου Τμήματος Τροχαίας). 

Γενικότερα όμως σας πληροφορούμε τα εξής: 

Τα θέματα της Υπαίθριας διαφήμισης καθορίζονται με τους Νόμους: 1) Ν.2946/2001, 2) Ν.3212/2003 (αρ. 13 παρ. 12, εδάφιο δ) και 3) Ν.2696/1999 (ΚΟΚ αρ. 11). 

Δηλαδή σύμφωνα με τα προαναφερόμενα,

1) Για τους δρόμους ή τμήματα των δρόμων, με καθορισμένη ταχύτητα μεγαλύτερη των 70χιλ./ώρα αρμόδιος για την κατεδάφιση ή αποξήλωση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων είναι ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης και συγκεκριμένα αρμόδια Υπηρεσία η Διεύθυνση ΠΕΧΩ. 

2) Για τους υπόλοιπους δρόμους με καθορισμένες ταχύτητες, μικρότερες από 70 χιλ./ώρα άσχετα  με ποια  Υπηρεσία  συντηρεί  το  δρόμο,   αρμόδιος  για  την  κατεδάφιση   ή αποξήλωση είναι ο Δήμος, στον οποίο γεωγραφικά ανήκει ο δρόμος, 

3) Όταν όμως ο Δήμος δηλώσει αδυναμία αποξήλωσης των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων ή πλαισίων, τότε υποχρεωμένος για την αποξήλωση είναι ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης. 

Η Αντιπεριφερειάρχης 

Βασιλική Λάσκαρη-Κρασοπούλου 

Κλείνω το post με ένα σύντομο σχόλιο: Η παραπάνω επιστολή ορθά αναφέρει ποιος είναι αρμόδιος κλπ. Το αποτέλεσμα όμως ποιο είναι;

Για ακόμα ένα θέμα βλέπω ότι η ευθύνη γίνεται μπαλάκι, ότι παρόλο που έχουν περάσει τόσες μέρες για τον α΄ή β΄λόγο τα επικίνδυνα διαφημιστικά πανό παραμένουν στη θέση τους.

Από τα σημεία αυτά περνάνε καθημερινά υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, γενικοί γραμματείς και κανένας δεν κοιτάει έξω από το παράθυρο του να εντοπίσει τέτοιες «παραφωνίες» στην πόλη, να κάνει 1-2-3 τηλέφωνα και να γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν.

Και προσωπικά πιστεύω ότι ως ένα βαθμό φταίνε και οι πολίτες. Γιατί αν πχ για τέτοια θέματα έπαιρναν τηλέφωνο στους δήμους ή στην περιφέρεια ή στην τροχαία 50-100 πολίτες, τότε όλα θα αντιμετωπίζονταν διαφορετικά.

Από τη στιγμή όμως που οι περισσότεροι δεν νοιάζονται, τίποτα δε θα αλλάξει προς το καλύτερο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.