Φουρφουράς tv: Η πρώτη εκπαιδευτική web τηλεόραση από μαθητές Δημοτικού

Μέχρι πριν από μερικές ώρες δεν γνώριζα καν την ύπαρξη του χωριού «Φουρφουράς» που βρίσκεται στην Κρήτη, 44 χλμ. από το Ρέθυμνο. Χαίρομαι πάρα πολύ όμως που έμαθα για αυτό το χωριό και πολύ περισσότερο για τον δάσκαλο Άγγελο Πατσιά που είναι δάσκαλος στο τετραθέσιο δημοτικό σχολείο του χωριού. Και φυσικά για τους μικρούς μαθητές του χωριού που έχουν την τύχη να έχουν έναν τέτοιο δάσκαλο.

Έναν δάσκαλο που δεν αρκείται στο να πηγαίνει βαριεστημένος κάθε πρωί στο σχολείο, να παραδίδει τυπικά τα μαθήματά του και μετά να επιστρέφει στο σπίτι του για να αράξει το υπόλοιπο της ημέρας. Αλλά έναν δάσκαλο που νιάζεται πολύ για τους μαθητές του, για τον τόπο που μετατέθηκε και εργάζεται και εκτός ωραρίου για να μάθουν αυτά τα παιδιά κάτι παραπάνω.

Αυτός ο δάσκαλος λοιπόν μαζί με τους μικρούς μαθητές του δημοτικού σχολείου του χωριού Φουρφουράς έχουν στήσει την πρώτη εκπαιδευτική web τηλεόραση, αποδεικνύοντας ότι σε αρκετές περιπτώσεις η επαρχία «βάζει τα γυαλιά» στα μεγάλα αστικά κέντρα.

ΟΚ, δεν μιλάμε ακριβώς για Web TV με την ακριβή έννοια του όρου, αλλά για ένα blog, το fourfourastv.blogspot.com, όπου μπορεί να δει κανείς βίντεο με μικρές εκπομπές που ετοιμάζουν οι μαθητές με τον δάσκαλο Άγγελο Πατσιά για διάφορα θέματα.

Στο σχολείο επίσης οι υπολογιστές δεν είναι διακοσμητικά στοιχεία, αλλά αξιοποιούνται πραγματικά στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία παραπάνω, άλλοι μαθητές χρησιμοποιούν τους υπολογιστές του σχολείου, άλλοι φέρνουν laptop ή netbook από το σπίτι, ενώ στην αίθουσα υπάρχει και ένας βιντεοπροβολέας, ο οποίος απ΄ότι κατάλαβα απ΄όσα διάβασα στο blog του σχολείου αξιοποιείται και δεν αφήνεται να σκουριάσει και να καταλήξει κάποια στιγμή στα σκουπίδια.

Αρκετά έγραψα όμως, παραθέτω ένα βίντεο από εκπομπή των μαθητών του σχολείου και φυσικά μπορείτε να δείτε και περισσότερα μόνοι σας, κάνοντας κλικ στο fourfourasweb.wordpress.com.

Μπράβο, μπράβο και ξανά μπράβο!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.