Διαβάζοντας blogs

Εδώ και λίγο καιρό με έχει πιάσει το εξής: Όταν έχω ελεύθερο χρόνο και χαζεύω στον υπολογιστή, πιάνω και διαβάζω διάφορα blogs από το πρώτο τους post, ακόμα και αν αυτό το πρώτο post έχει γραφτεί πριν από 2-3 χρόνια (για τα πιο παλιά blogs).

Τα περισσότερα blogs που έχω στο Google Reader σίγουρα δεν ξεκίνησα να τα διαβάζω από το ξεκίνημά τους. Ελάχιστα blogs ξεκίνησα να τα διαβάζω από το ξεκίνημά τους. Έτσι λοιπόν τον τελευταίο καιρό θέλησα να διαβάσω blogs από την αρχή τους μέχρι εκεί όπου ξεκίνησα να τα διαβάζω ή ακόμα και να διαβάσω blogs από το πρώτο τους post μέχρι το τελευταίο ακόμα και αν τα τελευταία τα είχα ξαναδιαβάσει, έτσι για να «αποκτήσω» μία συνολικότερη γνώμη για τον άνθρωπο που γράφει το κάθε blog κλπ..

Το τελευταίο blog που έκατσα και διάβασα τις προηγούμενες μέρες ήταν το Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα, του Κωνσταντίνου και της Στέλλας. Στην περίπτωση αυτού του blog μου άρεσε να διαβάζω στιγμές που περνούν οι 2 γονείς με τα παιδιά τους, διάβασα για το κάμπινγκ από μία άλλη οπτική, όπως επίσης ενδιαφέροντα βρήκα και τα posts που έκαναν σχετικά με το χτίσιμο του νέου τους σπιτιού, τα λάθη που έγιναν και το «ράβε-ξήλωνε» σε ορισμένα πράγματα κλπ, πράγματα που αν στο μέλλον θελήσω να χτίσω κι εγώ το δικό μου σπίτι μου φανού ιδιαίτερα χρήσιμα για να μη κάνω ας πούμε παρόμοια λάθη κλπ..

Άλλο ένα blog που δεν διάβαζα από το ξεκίνημά του είναι και αυτό του Παναγιώτη Βρυώνη, το οποίο επίσης τον τελευταίο καιρό έκατσα και σταδιακά διάβασα όλα τα posts από το ξεκίνημά του, ενώ ίσως κάτσω κάποια στιγμή να κατεβάσω και τα παλαιότερα podcasts του Παναγιώτη, πριν από τον ένα-ενάμιση χρόνο που ακούω συστηματικά τις εκπομπές του.

Το ίδιο ισχύει και για άλλα blogs, απλά ενδεικτικά ανέφερα αυτά τα δύο.

Επίσης από τότε που έκλεισε το monitor, δε ξέρω γιατί αλλά σχεδόν σταμάτησα να ανακαλύπτω και να διαβάζω συστηματικά νέα blogs. Ίσως έριχνα μερικές ματιές στο mpouligator και στους άλλους blog aggregators που υπάρχουν με ελληνικά blogs, αλλά λίγα πρόσθεσα το τελευταίο διάστημα στο Google Reader. Χθες, λοιπόν, άρχισα πάλι να ψάχνω για νέα blogs, περισσότερο μέσω του monitor που υπάρχει στο sync.gr πλέον.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.