Εξέταση στα σήματα


Σήμερα, μετά από αρκετό καιρό, ξύπνησα στις 7:15 το πρωί, αφού στις 8:30 έπρεπε να είμαι στο Υπουργείο Μεταφορών για να δώσω σήματα. Παίρνω το τρένο, πάω Μοναστηράκι, παίρνω το μετρό, κατεβαίνω Εθνική Άμυνα. Ρωτάω που δίνουμε τα σήματα, «αριστερά, αριστερά» απαντάνε όλοι. Πού είναι αυτό το «αριστερά»; Καμιά 300αριά (ίσως και παραπάνω) μέτρα, σε εντελώς άσχετο κτίριο. Η τελευταία κυρία που ρώτησα μου λέει «Βλέπεις εκεί που γράφει έπιπλα Τσίρος; εκεί!» και το βρήκα τελικά.

Φτάνω παρά 25 στο κτίριο, κάτω περιμένουν πολλοί. Κοιτάω με μερικούς συνυποψήφιους αν είναι ανοιχτή η πόρτα, είναι. Ανεβαίνουμε στο 2ο όροφο, χτυπάμε, ανοίγουν. «Μόνο εσείς είστε;» ρωτάνε οι εξεταστές. Ανεβαίνουν και οι υπόλοιποι και ξεκινάμε. Τι ξεκινάμε δηλαδή, μετά από κάνα 20λεπτο ξεκινήσαμε. Μέχρι να τσεκάρουν τις δηλώσεις κλπ ξημερώσαμε! Μας λένε να κλείσουμε τα κινητά, αφού ακόμα και αθόρυβα να τα έχουμε, αν λάβουμε κλήση ή μήνυμα εντοπίζεται από τα συστήματά τους και μετά σου επιτρέπεται να ξαναδώσεις μετά από 6 μήνες αν άκουσα καλά. Τα κλείνουμε λοιπόν και καθόμαστε.

Σε κάθε υπολογιστή εμφανίζεται τυχαία το ονοματεπώνυμο κάθε υποψήφιου και κάθεται εκεί. Μας δίνουν οδηγίες, ότι πατάμε μία φορά στην οθόνη αφής την απάντηση και αν επιλέξουμε «επιβεβαίωση απάντησης» η ερώτηση φεύγει και δε μπορούμε να αλλάξουμε την απάντησή μας πλέον, ενώ μπορούμε αν δε ξέρουμε μία απάντηση να πατήσουμε «επόμενη ερώτηση» και να δούμε τις άλλες.

Ξεκινάω. Τελείωνω σε 10 λεπτά και πολλά λέω. Βγαίνω έξω. Έχουν βγει άλλοι δύο. Σιγά-σιγά βγαίνουν και οι υπόλοιποι. Τα κλασικά «πώς τα πήγες», «εύκολα?» και λοιπά.. Άντε περίμενε μετά όλο το 35λεπτο για να τελειώσουν όλοι και να πάρεις τα αποτελέσματα. Περνάει η ώρα και μας φωνάζουν έναν ένα. Υπογράφουμε και παίρνουμε τα αποτελέσματα.

«Επέτυχε» γράφει, κοιτάω να δω και αν είχα κανένα λάθος (ένα επιτρέπεται), όλα σωστά. Το πρώτο μέρος για την απόκτηση της άδειας ολοκληρώθηκε επιτυχώς.

(στο σημείο αυτό ξανακοιτάω το post μου, δε μου αρέσει, πολύ σοβαρό μου βγήκε, αλλά βαριέμαι να το αλλάξω, θέλω να πάω για ύπνο!)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.